Of Je Worst Lust
17"

Ellen VloetBrechtje (11) woont op een varkensboerderij. Het lijkt een heerlijke plek om op te groeien, met dieren en veel ruimte. Maar Brechtje denkt daar heel anders over. Het werk in de stallen is vies en het stinkt! En ze verveelt zich. Dit is geen plek voor een meisje vindt ze. Brechtje fantaseert daarom graag over een leven buiten de boerderij, een leven in de grote stad.  

Ellen Vloet startte na haar opleiding Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam als researcher voor documentaire. In 2012 ontwikkelde ze een filmplan dat werd geselecteerd voor Doc25, a nieuw initiatief van de publieke omroep dat jong talent ondersteunt. Deze documentaire portretteert de Nederlandse beeldend kunstenaar Florentijn Hofman en werd geselecteerd voor Het Nederlands Film Festival in 2013. Daarna reisde de film langs verschillende internationale filmfestivals in Azië.

In datzelfde jaar ontwikkelde ze een filmplan binnen de Kids en Docs workshop van Mediafonds, Cinekid en IDFA, onder leiding van Maaik Krijgsman en Mischa Kamp. Haar eerste jeugddocumentaire Of je worst lust beleefde haar première op IDFA 2013 en werd oa. geselecteerd voor competitie op het DOXA International Film Festival in Vancouver en het Food Film Festival in Amsterdam. 

Of je worst lust

Eerste jeugddocumentaire van Cerutti Film is een feit: IDFA

2013  Cinekid 2014 Amsterdam Food Festival