My Inner Wolf
4"

Studio MonikerDe website My Inner Wolf creëert een repeterende verbeelding van de ervaring van absence-epilepsie – eerst het brein in, dan weer terug naar de wereld. De speels geanimeerde beelden, die ogen als een vrolijke knip-en-plak-collage, zijn gezet op meeslepende muziek van Joep Beving en Suzanne Ciani. Aan een tafel zitten een man, een vrouw en een kind. Het beeld zoomt langzaam in op het kind, en buitelt vervolgens het hoofd van dat kind in. Daar blijkt dat in het zogenaamd afwezige brein nog steeds heel veel gebeurt.

De absence-verbeelding wordt gevoed vanuit de toeschouwers zelf: iedereen die de site op een mobiele telefoon bezoekt, heeft de mogelijkheid om vrijwel elk vlak van het beeld te vullen met foto's. Telkens wordt daarbij om specifieke input gevraagd: een glimmend oppervlak; een weids landschap; jouw innerlijke wolf.

Roel Wouters en Luna Maurer, Studio Moniker

webapp

Je eigen innerlijke wereld vormgeven?
De presentatie van de nieuwe webapp van Studio Moniker vindt plaats op 1 oktober 2019 tijdens het Nederlands Film Festival tijdens de conferentie Collective Ambition. Kaarten via deze link. 
 

IDFA DocLab

My Inner Wolf is geselecteerd voor IDFA DocLab 2019! De tentoonstelling is gratis

toegankelijk, check via de IDFA-link voor openingstijden en boekingen